Transient

Født i København, bor i Lyngby. Arbejder med installationer, billedvævning og serigrafi.

Har modtaget undervisning i billedvævning gennem 8 år hos væver Tove Heyman og været medlem af Landsforeningen Stoftrykker- og væverlauget for Danmark fra slutningen af 70erne og 10 år frem. Udstillet på væverlaugets censurerede udstilling: ”Filo 80” i Galleri Daugård i 1980. Ole Vincent Larsen skrev i Næstved Tidende: ”Lad mig fremhæve Tine Rask Eriksens: ”Kvinder på fabrik” og ”Ægteskab”. To barske kommentarer til nutidssamfundet.  I 1983 deltog jeg på Lyngby kunstbibliotek med tekstilkunst i udstillingen: ”Lokale kunstnere udstiller”.

Modtaget undervisning (14 dages kurser) på Kunsthøjskolen Holbæk Slots Ladegård fra 1998 og frem til idag i design, skulptur, stenhugning, installation, papir, foto (Liquid Light) og serigrafi (Lars Grenaae og Hanne Houlberg) med efterfølgende udstillinger af skulptur, seriegrafiske tryk m.m.. Deltaget i efteruddannelseskursus Photo shop (Jeanette Land Schou) på Kunstakademiets Billedskole i perioden 29 august til 2 september 2011. Fra august 2014 optaget som medlem i Kunstnersammenslutningen Nybro.

Udstillet i 2011 i Galleri Lerche i Knebel i form af 12 erindringskasser: ”At navigere i livet”. Herom udtaler galleriet: ”Tine Rask Eriksens kasser har ud over det fantastiske indhold et stærkt grafisk udtryk, hvor mønstre i papir, metal, glas og porcelæn blandt meget  spiller mangfoldigt op imod hinanden med præcise kontraster”. I 2012 illustreret og redigeret temanummeret: ”Universitet mellem retorik og realiteter” i tidsskriftet: Social Kritik nr. 129 med forside og 6 helside foto af erindringskasser. Samt i Social Kritik nr. 132 med forside og 4 andre foto af erindringskasser.

Udstilling i Galleri Nybro af serigrafi og installationer/kasser i København fra 30 maj til 12 juni 2014 med temaet: ”Hverdagssymboler”. Herom udtaler Trine Ross (Politiken) ”Det ser spændende ud”. Udstilling af kasser i Galleri Lerche i Knebel med temaet: ”Hovedbrud” 27 juni til 24 august 2014.

 

Øvrige udstillinger:              Gammelgaard Kunst- og kulturcenter, december 2014.

                                            Galleri Nybro. ”Flower Power”, december 2014.

                                            Galleri Nybro. Fælles ”Sommerudstilling”, juli 2015.

                                            Galleri Nybro. Særudstilling ”Livets mønstre” september 2015.

                                            Værftshallerne. Helsingør ”Nybro.dok.kom. september 2015.

                                            Galleri Nybro. Xmas Sale. December 2015

 

Har i perioden 1990 til 2010 arbejdet som lektor på Aarhus og Københavns Universiteter. Hvor mit arbejde med kreative og skabende processer som uddannelsesforsker har stået i et dialektisk forhold til det at omsætte egne og globale erfaringer i en række udtryks former i mine installationer og serigrafier.